AZONNALI VÁLASZ

 

magas minőségű komplex étrend-kiegészítő készítmény

C- és D-vitaminnal, szelénnel, cinkkel,

valamint Humucin®-nel és ResistAid®-del

 

A Solium® magyar kutatók, orvosok és gyógyszerészek munkájának eredménye.

 

6 kulcs-alapanyag 1 egyedülálló összetételű termékben:

Egyedülálló magyar természeti kincs. Természetes huminsav és fulvosav keveréke, melyet a karbonkori növényzetből kialakult tőzegből vonnak ki egy szabadalommal védett, speciális eljárással. Ezáltal rendkívül gazdag ásványi anyagokban, amely nem csak táptalaj termékenységét adja, de számos pozitív tulajdonságát fedezték fel az emberi szervezetre is. Több, mint 25 nemzetközi és hazai elismeréssel rendelkezik!

Ismerje meg jobban a Humicin®-t!

Speciális fenntartható rostforrás Amerikából. Természetes alapanyag, melyet az amerikai vörösfenyőből vonnak ki, és jelenleg is kutatásokat végeznek vele az immunrendszer támogatása kapcsán. A kutatók úgy látják, hogy rosttartalmánál fogva rendkívül pozitívan befolyásolja a bélflórát.

Ismerje meg jobban a ResistAid®-t! 

A cink alapvető nyomelem, amelyre szervezetünknek nagy szüksége van.

A cink talán legfontosabb szerepe, a sejtek határoló hártyája, vagyis a sejtmembrán épségének fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé, a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését eredményezi. Ez a hatás független a sejttípustól, vagyis valamennyi sejtre jellemző. Így az immunsejtek sejtintegritását is védi a cink, amely hatékony működésükhöz elengedhetetlen!

Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is nélkülözhetetlen szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges ún. aktív centrumok kialakításában, illetve hozzájárul az enzim-fehérjék szerkezetének stabilizálásához. Ez azért fontos, mert a megfelelő térszerkezet nélkül az enzimek nem képesek elvégezni a sejten belüli feladataikat. Így cinktartalmú enzimek felelősek a nyálkahártyák védelmi vonalának fenntartásáért is. Az antitestek megfelelő termeléséhez szükséges kulcs-nyomelem is a cink.

A Solium®-ban levő cink kelát kötésben a huminsavhoz kapcsolva van jelen, melynek köszönhetően hatékonyabb a felszívódása és a szervezet jobban tudja hasznosítani. 

A szelén egyike azon nyomelemeknek, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működése számára. Fontos antioxidáns, mely minden sejtben megtalálható, számos enzim nélkülözhetetlen alkotóeleme. A szabad gyökök eltávolításával a szelén aktívan részt vesz a sejtek védelmében, ezzel biztosítva a sejt fontos összetevőinek, például a genetikai információt hordozó anyagoknak a védelmét az oxidatív károsodásokkal szemben. E mellett a szelén megfelelő szintje fontos az immunrendszer és a pajzsmirigy normális működéséhez. A szelén hozzájárul a haj és a köröm egészségének fenntartásához, valamint a megfelelő spermiumképződéshez is.

Mivel szelénre szervezetünk szinte minden sejtjének szüksége van, ezért a kutatók is előszeretettel vizsgálják egyéb felhasználási területeit. Egyik ilyen a szelén prevenciós, azaz megelőző hatása szív-és érrendszeri betegségek esetén, vagy a máj egészségének fenntartásában. Régóta ismert antivirális hatása is, ezért sokan az őszi-téli vírusos időszakban a hiányzó szelént étrend-kiegészítőkkel pótolják.

A Solium®-ban levő szelén kelátkötésben, a huminsavhoz kapcsolva van jelen, melynek köszönhetően hatékonyabb a felszívódása és a szervezet jobban tudja hasznosítani.

A C-vitamin a legismertebb vitamin, nem véletlen népszerűsége. Közismert és egyértelműen bizonyított, hogy nélkülözhetetlen szerepet játszik a sejtek biokémiai folyamataiban. Enyhíti a megfázásos betegségek tüneteit a fehérvérsejtek számának növelésével, valamint hatékony támogatja az immunrendszer egészséges működését. Érdekesség, hogy a C-vitamint sok élőlény képes önmaga előállítani – az embernek azonban táplálkozással kell ezt megoldania.

A C-vitamin szerepének felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik, aki Szegeden többek között a daganatos megbetegedésekkel és a sejtszintű szabályozással foglalkozott. Azóta a C-vitamin az egyik legtöbbet kutatott vitaminná vált a világban, pozitív egészségügyi hatásait kutatások ezrei támasztják alá.

A D-vitamin fontos szerepet tölt be a szervezetünkben zajló különböző biokémiai folyamatokban. Hatással van a csontrendszerre, a fogazatra, az izomrendszerre és az immunrendszerre, a vérkeringésre, a sejtosztódásra és a sejtanyagcserére egyaránt. A D-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása különösen fontos. Segíti a T-limfociták – őrsejtek - differenciálódását és osztódását. Ezek a sejtek képezik immunrendszerünk elsődleges védelmi vonalát. Feladatuk a szervezetünket folyamatosan bombázó vírusok és baktériumok felismerése, a további immunsejtek mozgósítása és az immunfolyamatok beindítása.

A D-vitamin nagy mennyiégben található tej- és tejtermékekben, húsban, tojásban, halban. Ezek a természetes források kieshetnek különböző diéták eseten. Napi 15-20 perc napsugárzás hatása a fedetlen bőrterületeken elégséges lenne a napi D-vitamin szükségletek kielégítésére. Ez az időszak azonban hazánkban márciustól októberig tart, ezért a „fénytelenebb” időszakban pótlásra szorulunk.

 

A készítmény laktózmentes, gluténmentes és vegetáriánus, valamint nem tartalmaz mesterséges színezéket és tartósítószereket.

 

A Solium® kapszulája természetes összetételű, az új jogszabályoknak megfelelően titán-dioxid mentes formula.

A készítmény minősített magyar gyárban készül, megfelelve minden hazai és nemzetközi jogszabálynak, így garantálva a magas minőséget.

 

Összetevők: Arabinogalaktán (ResistAid®), huminsav-fulvosav (HUMICIN®), hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), L-aszkorbinsav, cink-szulfát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz, maltodextrin), csomósodást gátlók (zsírsavak magnézium sói, kolloid szilícium-dioxid), nátrium-szelenit, kolekalciferol.

Ajánlott adagolás: Napi 2x1 kapszula a reggeli és az esti étkezés előtt bőséges folyadékkal bevéve!

A napi adag (2x1 kapszula) tartalmaz:

Összetétel a napi adagban

2 kapszula

*NRV %

Arabinogalaktán (Resist Aid®)

600 mg

n.m.

Huminsav-fulvosav (Humicin®)

143 mg

n.m.

Szelén (Se)

77 µg

140,0

D3-vitamin

50,0 µg = 2.000 NE

1.000,0

Cink (Zn)

20 mg

200,0

C-vitamin

137 mg

171,3

*NRV%: felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték,

n.m.: nincs meghatározva

 

Tárolás: Száraz, fénytől védett helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Figyelmeztetések: A termék szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! A termék alkalmazása esetén egyidejűleg ne használjon más szelén és cink tartalmú szájon át szedhető készítményt. A termék felnőttek és 14 év feletti serdülők számára készült.

 

A Solium®-ot keresse a gyógyszertárakban, webpatikákban vagy Partnereinknél!