Speciális, fenntartható rostforrás - Amerikából

ResistAid® arabinogalaktánt tartalmaz. Az arabinogalaktánok az összetett szénhidrátok – más néven poliszacharidok – csoportjába tartozó speciális, részben élelmi rostforrások.

A természetes rostok emésztetlenül, változatlan formában haladnak át a vékony- és vastagbélen, a gyomorsav sem bontja el őket. A vastagbélben a bélflóra fontos tápanyagai.

A ResistAid® arabinogalaktán számos szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviseli: egy természetes, vízgőzalapú, szabadalmaztatott eljárással vonják ki vadon termő vörösfenyőkből, amelyek Észak-Amerikában bőségesen, fenntartható módon teremnek.

Nemcsak egy vízben oldódó élelmi rost, hanem bioaktív polifenolos flavonoidok tárháza is, ezáltal egyedülálló antioxidáns tulajdonságokkal bír. A különleges feldolgozási eljárás miatt a kapott végtermék tiszta és szerkezetében változatlan. A ResistAid® így egyedülálló módon, érintetlenül tartalmazza a vörösfenyőkben megtalálható rost- és flavonoid komplexet.

A ResistAid®-del több klinikai kutatást is végeztek az immunrendszer támogatása kapcsán. A klinikai vizsgálatok szerint kedvező antioxidáns hatása mellett rendkívül pozitívan befolyásolja a bélflórát azáltal, hogy segíti a jótékony (probiotikus) baktériumok számának fenntartását és szaporodását, a mikrobiom stabilitását – ezáltal pedig az immunrendszer normál működését.